ЗСУ почали бити дронами по залізничній інфраструктурі РФ поблизу фронту

Окрім НПЗ та військових об'єктів, на території РФ з'явилися інші пріоритетні цілі для українських далекобійних дронів. Безпілотники почали атакувати об'єкти залізниці — головного інструменту російської військової логістики.

Як повідомив російський телеграм-канал Baza, у ніч з 1 на 2 травня близько 23-ї години за місцевим часом дрони атакували тягові підстанції, розташовані біля станцій Понирі та Свобода в Курській області.

За 15 хвилин безіплотники атакували тягові підстанції, розташовані на перегоні Зміївка — Глазунівка в Орловській області. На тому ж перегоні атакували й трансформаторні підстанції.

«У результаті на станціях Зміївка та Глазунівка сталося аварійне відключення живлення. Внаслідок цього затримано два потяги, що прямували з Москви (до Бєлгорода та Льгова). Постраждалих немає», — пише Baza.

Як вважають воєнні аналітики, атаковані підстанції розташовані вздовж основної залізничної гілки Москва — Орел — Бєлгород, якою перевозиться військова амуніція.

Від Texty.org.ua: У кінці березня ми писали про те, що удари по залізничних електропідстанціях суттєво ускладнять військову логістику росіян і створили карту із залізничною логістикою окупантів.

"Залізничні трансформаторні підстанції на території Росії — це відносно легкі цілі, знищення яких принесе відчутний ефект. Для постачання на фронт Росія використовує електричну тягу на залізниці. Тож виведення з ладу трансформаторів спричинить затримки.

Також це призведе до того, що ворог буде змушений переходити на дизельні тепловози, що серйозно ускладнить логістику", — зазначили у матеріалі аналітики Texty.org.ua.

логістика рф залізниця дрони атака на РФ

Знак гривні
Знак гривні