Скільки українських чоловіків нелегально втекли до Румунії: дані прикордонної поліції

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну і до травня 2024 року близько 11 тисяч українських чоловіків нелегально перетнули кордон з Румунією.

Фото: ДПСУ
Фото: ДПСУ

Про це пише румунська пресслужба "Радіо Свобода" з посиланням на дані від румунської прикордонної поліції.

Як розповів начальник прикордонної поліції Сігету-Мармацієй Флорін Коман, втікачі просять захисту у румунської влади, кажучи, що не хочуть йти на війну.

19 українських чоловіків, каже Коман, загинули, намагаючись перетнути Румунію: 11 потонули в Тисі, а інші загинули в Карпатах. Чоловіки були без належного спорядження, також свою роль зіграла зимова пора року.

Офіцер румунської поліції каже, що після незначного зменшення кількості втікачів з України у 2023 році, з початку цього року тенденція знову стала зростати.

За словами представника румунської прикордонної поліції, у період з січня по квітень 2024 року було зафіксовано 1218 випадків нелегального перетину державного кордону з України до Румунії, у яких були задіяні 2373 громадяни України.

Нагадаємо, 12 травня прикордонники витягли з річки Тиса тіло загиблого чоловіка − за даними ДПСУ, це вже 29-й потопельник з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

ухилянти кордон румунія

Знак гривні
Знак гривні