Треба відновити систему підготовки молоді до захисту держави (ПОГЛЯД)

Громадський діяч і командир роти ударних дронів «Орден Сантьяго» Ігор Луценко на своїй фейсбук-сторінці порушує дискусійну тему підготовки молоді до захисту держави. Texty.org.ua публікують точку зору автора у вигляді прямої мови.

Ігор Луценко. Фото з особистої фейсбук-сторінки
Ігор Луценко. Фото з особистої фейсбук-сторінки

У Скадовську росіяни влаштували змагання з пілотування БпЛА серед школярів – каже Центр національного спротиву, і додає: "Навчання дітей основ пілотування БпЛА, залучення школярів та студентів до військово-промислового виробництва – це нормальне явище для терористичної Росії".

На жаль, останні 10 років, як і раніше, для миролюбивої України стало правилом і нормою НЕ готувати своїх дітей до захисту держави і НЕ знайомити їх із військовою справою.

Як наслідок, щоб набрати солдатів для захисту країни, зараз ТЦК ловлять випадкових людей на вулицях. А у РФ кількакратна перевага у живій силі – і це зараз без масової мобілізації.

Я думаю, що ніколи не пізно Україні зупинити цю політику демілітаризації свого суспільства. Ніколи не пізно визнати помилки попередників і врешті почати робити так, як треба – а саме, залучати дітей та молодь до вивчення дисциплін, котрі формують з них воїнів. Спорт, технології.

Я цим займався буквально до останнього дня перед повномасштабкою, вів гурток військово-патріотичного виховання, де ми освоювали дрони, стріляли з пневматики, вивчали вогнепальну зброю тощо. Дітям було цікаво. Державі у всіх її проявах – байдуже.

Ще у далекому 14-му році я почав роботу з відродження системи допризовного військово-патріотичного виховання, з повернення у власність держави активів радянської організації ДОСААФ.

Якби у мене тоді вийшло, то ми зараз мали б на порядок більше полігонів для тренування, приміщень для навчання – і військових, і молоді, і усіх охочих. Натомість величезні, мільярдні активи, призначені для воєнної та спортивної підготовки до служби в армії, лишили у руках тих, хто це розікрав.

Ця політика триває і по тепер, але ми, Україна, ще існуємо – а отже, є усі підстави це припинити, відновити систему підготовки молоді до захисту Батьківщини, створити мережу для виховання майбутніх українських воїнів. Бо Росія авральними темпами виховує своїх.

молодь навчання захист україни підготовка

Знак гривні
Знак гривні